Gimdymo pradžia – viena laukiamiausių akimirkų nėštumo metu, tačiau kartais ji neprasideda natūraliai numatytu laiku. Dalis moterų susiduria su situacija, kai nėštumas užsitęsia arba gydytojai […]
Moliūgų saldainiai be konservantų: natūralus skanėstas vaikams
Namų virtuvė vis dažniau tampa ta vieta, kur ieškome sveikesnių alternatyvų įprastiems saldumynams. Vienas iš tokių pasirinkimų – moliūgų saldainiai be konservantų. Tai paprastas, natūralus […]
Tridienė karštinė: kaip atpažinti ir padėti vaikui
Tridienė karštinė, dar vadinama staigiuoju bėrimu arba „šeštąja liga“, yra viena iš dažniausių vaikystės ligų, kuri dažniausiai pasireiškia kūdikiams ir mažiems vaikams iki dvejų metų. […]
Žagarėliai su kefyru: senovinis skonis iš močiutės virtuvės
Žagarėliai – tai lietuviškos kulinarijos klasika, kuri daugeliui asocijuojasi su močiutės virtuve ir vaikystės prisiminimais. Šie trapūs ir purūs skanėstai nuo seno buvo kepami tiek […]
Plikyta tešla koldūnams: elastinga, nelimpanti ir lengvai kočiojama
Koldūnai yra vienas tų patiekalų, kurie daugeliui primena namus, šeimą ir jaukius susibūrimus. Nors dažniausiai visas dėmesys skiriamas įdarui, tešla yra ne mažiau svarbi – […]
Prakaitinis bėrimas vaikams ir suaugusiems: skirtumai
Prakaitinis bėrimas – tai odos sudirginimas, atsirandantis dėl užsikimšusių prakaito liaukų. Ši būklė gali pasireikšti tiek kūdikiams, tiek suaugusiesiems, tačiau jos priežastys, eiga ir gydymas […]
10 nėštumo savaitė: svarbiausi pokyčiai ir gydytojų rekomendacijos
10-oji nėštumo savaitė žymi pirmojo trimestro pabaigos pradžią. Tai vienas iš svarbiausių etapų, nes vaisius jau nebėra vadinamas embrionu – nuo šiol jis oficialiai vadinamas […]
Hoover knygos: kodėl jos išpopuliarėjo visame pasaulyje
Knygų pasaulyje ne taip dažnai atsiranda autorių, kurie savo kūriniais užvaldo milijonų širdis visame pasaulyje. Colleen Hoover – viena iš tokių rašytojų. Jos knygos, dažnai […]
Senovinis varškės apkepas: dar viena klasikinė versija
Varškės apkepas – tai patiekalas, kurį daugelis prisimena iš vaikystės. Minkštas, purios tekstūros, švelnaus skonio ir maloniai saldus – jis tapo tikra klasika lietuviškoje virtuvėje. […]
Itališka panakota: šilkinė panna cotta žingsnis po žingsnio
Panna cotta – tai vienas subtiliausių itališkų desertų, kuris savo švelnumu ir elegancija užkariavo ne tik restoranų meniu, bet ir namų virtuves. Šis desertas išsiskiria […]
