Kraujo tyrimai yra vienas dažniausių diagnostikos metodų, padedančių įvertinti bendrą žmogaus sveikatos būklę. Be hemoglobino ar eritrocitų skaičiaus, gydytojai dažnai analizuoja ir leukocitų frakcijas, tarp […]
Vertas dėmesio radinys: vertingos 1 euro monetos ir jų kaina
Nors daugeliui 1 euro moneta atrodo kaip paprasta kasdienė valiuta, kai kurios jų turi gerokai didesnę vertę, nei nominali. Kolekcininkai visame pasaulyje ieško retų leidimų, […]
Implantacinis kraujavimas: kaip atpažinti ir kuo jis skiriasi nuo mėnesinių
Moters organizmas yra sudėtinga sistema, kurioje kiekvienas ciklo pokytis gali turėti aiškią priežastį. Vienas dažnai aptarinėjamų reiškinių yra implantacinis kraujavimas – nedidelis kraujo pasirodymas, susijęs […]
Tridienė karštinė: simptomai ir gydymas
Tridienė karštinė – tai dažna vaikų liga, dar vadinama staigia eksantema arba šeštąja liga. Ji dažniausiai pasireiškia kūdikiams ir mažiems vaikams nuo 6 mėnesių iki […]
Senovinis biskvitas: klasikinis desertas
Biskvitas – tai vienas universaliausių kepinių, kuris nuo seno puošė šventinius stalus. Šio paprasto, bet ypatingai purumo kupino deserto šaknys siekia kelis šimtmečius. Senovinis biskvitas […]
Prakaitinis bėrimas: kada kreiptis į gydytoją
Prakaitinis bėrimas – dažna odos problema, pasireiškianti, kai užsikemša prakaito liaukų latakai ir prakaitas negali natūraliai pasišalinti iš organizmo. Tokiu atveju ant odos atsiranda smulkių, […]
Rauginti burokėliai: receptas namuose
Burokėliai nuo seno užima ypatingą vietą lietuviškoje virtuvėje. Iš jų gaminamos sriubos, salotos, garnyrai, o rauginti burokėliai laikomi tikru sveikatos šaltiniu. Rauginti daržoves žmonės pradėjo […]
Dvigubos gimdos (dviragės gimdos) ypatumai: ką turi žinoti moterys
Moterų reprodukcinė sistema yra sudėtinga ir subtili, todėl bet kokie jos anatominiai pokyčiai ar netipinės formos gali kelti daug klausimų. Viena iš retesnių būklių yra […]
Žagarėliai su kefyru: tradicinis skanėstas
Žagarėliai – vienas tų lietuviškų kepinių, kurie daugeliui kelia nostalgiškus prisiminimus. Šis trapus ir lengvai salstelėjęs skanėstas nuo seno kepamas įvairiomis progomis – nuo šventinių […]
Senovinis agurkų rauginimas: išbandytas būdas
Agurkų rauginimas – sena lietuviška tradicija, kurią mūsų protėviai puoselėjo dar prieš atsirandant šiuolaikinėms konservavimo priemonėms. Senovėje rauginti agurkai buvo ne tik gardus užkandis, bet […]
